Drottninghög, Runt omkring, Stadskvarteret

Flyttdags?

Till eller inom Helsingborg? Kanske till Drottninghög? Då är du inte ensam. I den växande storsatsningen ”The Making of a Smarter City” är just Drottninghög en av de stadsdelar som det fokuseras mycket på längs vägen mot miljösmart boende. Man tänker ”grönt” och ”hållbart”. Fastigheter renoveras och nya byggs, och det är många som nu flyttar till Drottninghög. Inte minst till Stadskvarteret, Helsingborgshems stora satsning här.

Men vi tänker knappast på såna saker, när det är dags att flytta, oavsett om det är till en ny lägenhet eller från hus till lägenhet – eller tvärtom för den delen. Vi tänker på hur vi ska få våra saker till det nya boendet.

Det finns de som flyttar allt själva, bådar upp vänner, släkt och bekanta och hyr någon form av släp eller skåpbil. Om man nu inte råkar ha tillgång till en egen.
Andra väljer att köpa in tjänsten och bokar en flyttfirma. Och utan att komma med några pekpinnar om HUR man klokast väljer firma, skulle jag vilja slå ett slag för ”min”. Jag beställde både flytt och städning av den gamla lägenheten, och blev såååå nöjd med båda delarna!

Varför?
Ja! Vad ska man börja med?

  • Fantastisk serviceanda!
  • Lätt att komma i kontakt med, via såväl mejl som telefon!
  • Sefti och Almi som skötte min flytt, är trevliga, starka, duktiga, tillmötesgående, varsamma och noggranna killar som verkligen kan sin sak. Helt underbara att ha att göra med.
  • Fasta priser, självklart även Rutavdrag.
  • Snygg, prydlig, lättillgänglig hemsida där man lätt kan hitta all den information man behöver!

    Just det!!! (Och länk dit på loggan)

…..

Personligen tycker jag det är oerhört viktigt med en snygg, informativ hemsida som är lätt att navigera runt i. Det är bra marknadsföring som ger en öppen bild av företaget vilket också visar att man är seriös. Det som finns, det syns. Det som syns, det finns. Och inga obehagliga överraskningar på fakturan efteråt.

Jag flyttade från en etta till en tvåa. Jag hade inte proppfullt med möbler och annat, men absolut inte heller ett asketiskt, minimalistiskt hem. Bland annat har jag en ganska stor och tung säng, 140 cm bred , som inte går att dela på, bortsett från den där fristående gaveln; ett rejält skrivbord, samt en hel del böcker gömda i lådorna har jag också
Plus en del annat…

I lugn och ro och med perfekt effektivitet tog denna flytt mindre än två timmar. Och att se de här båda männen bära sängen från bilen till sovrummet… lätt som en plätt…

Hur lång tid det sedan tog dem att städa min gamla lägenhet vet jag inte, men jag var helt nöjd med resultatet!

Jäpp! Jag rekommenderar verkligen…

Vilka killar alltså!!!

Ett litet p.s.

Fotona är mina, men Header-bilden har jag lånat från DrottningH.s sida ”planer” där man ”I arbetet med att förändra Drottninghög, då det gäller hus, gator, vägar och parker, arbetar vi med olika planer. För Drottninghög har vi tagit fram ett planprogram och därefter arbetat med ett antal detaljplaner.”

För den som vill veta mera, länk till den sidan: https://drottningh.helsingborg.se/planer-2/

På bilden ser man längst ner ”Drottningen”, där Helsingborgshem numera har sitt huvudkontor. Fastigheten ägs av Stenströms.
Snett upp åt vänster är Stadskvarteret beläget och bakom Drottningen breder Drottninghög ut sig österut, med en blandning av såväl nya som äldre fastigheter.
Den breda vägen till höger i bild, är Vasatorpsvägen, och den som sträcker ut uppåt till vänster – norrut – är Regementsvägen.


/Eders Nina, kassör och webmaster för Odlarföreningen, som ibland får idén att blogga…

Annons