Äras de som äras bör

Sedan ungefär i mitten av mars i år har en fantastisk liten grupp med människor arbetat med att skapa en skön växtlighet på vår odling vid växthuset på Drottninghög. Lite mer än vanligt skulle det bli i och med H22, och givetvis skulle temat vara 70-tal. Tidigt 70-tal för att vara exakt.

Nästan varje dag under flera månader har denna kärngrupp varit där och arbetat, några till har kommit då och då. Man har gjort i ordning odlingslådorna, rensat bort allt vinterskräp, sått massor av frön på värmebäddar inne i växthuset, och när plantorna blivit stora nog och det blivit tillräckligt varmt ute, har man kunnat börja plantera ut dem i de väntande lådorna.

The Fantastic Five! De som slitit mest, grävt och rensat, vattnat, krattat, skrubbat, målat och snickrat. Sen är vi ytterligare några, med andra uppgifter, och några som kommit då och då, varit med mer eller mindre. Men alla har vi behövts, och dragit våra strån till stacken.

Inte bara det! Alla lådor har innan dess blivit skrubbade rena och fräscha med såpvatten och spolats med rent vatten efteråt. Ny jord har fyllts på, det har vattnats och pysslats och donats, och varje låda har fått sitt eget tema, sitt eget signum.

Idén till allt detta tackar vi vår fantastiska och kunniga projektledare Anna Kowalik Tidblad från Stadsbyggnadskontoret, som också varit vår mentor i flera år.

Åtskilliga timmar har spenderats i och kring växthuset. Det har resulterat i trötta dagar, men även mycket givande och roliga dagar. Vänskapen mellan oss som arbetat med det här har djupnat, och pratet och skratten inte bara vid lunchbufféerna och fikapauserna, utan även under själva arbetet har varit fantastiska.

Nu har vi en oerhört fin odling på Drottninghög, och för några dagar sedan kom Palle Lundberg, Helsingborgs stadsdirektör och hälsade på oss. Ett mycket trevligt besök, med berättande och pratande och fotograferande, som avslutades med kaffe och fikabröd. Jag vågar nog påstå att han blev smått imponerad av vårt gemensamma arbete och hur fint det har blivit. Något som även många andra som stannat till vid odlingen har uttryckt.

Så om nåt tag lär vi dyka upp på Palles Instagramkonto… 😀
Och som ni kan se på bilderna, är inte direkt några ungdomar som har gjort allt det här. Bortsett från Anna då…

… så… äras de som äras bör…

Vill ni se fler bilder från arbetet med odlandet? Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s