Fika med Emila på Idé A

Några trevliga och informativa timmar både igår tisdag och idag, hade vi med Emila Bisanovic från Helsingborgshem. Hon bjöd på kaffe med pepparkakor och godis, och till det fick vi fråga hur mycket vi ville om hur det kommer att bli med H22 nästa år.

Visst kom det frågor även om annat än H22, men allt som rör sig inom Helsingborgshem kan förståeligt nog inte Emila svara på. Och visst blev det prat om både ditten och datten, men det var ju delvis vitsen med det hela. En stunds gemenskap, inspiration och ömsesidigt utbyte av inte bara information och idéer, utan även trivsamt småprat.

I tisdags var vi inte så många som samlades. Några av oss ”gamla vanliga” förstås, och några till. Men idag var vi desto flera, och det var både roligt och trevligt. Från föreningen var förutom undertecknad, Berit, Hermina, Lasse och Bengt där. Nadzija och Izeta bor i området liksom flera andra. Tyvärr känner jag inte namnen på alla. Ett antal barn var också med och de hade säkerligen velat stanna lite längre, nära godispåsen. 😀

Förutom Emila tittade också Åsa Cullborn från Helsingborgshem hit, och Titti från Fritid berättade om de aktiviteter som finns för barn och ungdom runt om i stan, och vi spånade på vad vi skulle kunna hitta på för nya möjligheter till engagemang för unga människor här i området. Skulle ett disco på fredags- eller lördagskvällarna kunna vara en möjlighet? Såsom det var förr? På det smått historiska sextio- och sjuttiotalet?

Bra idéer som kan genomföras ska förhoppningsvis inte heller ta slut i och med att H22 tar slut – utan kunna fortsätta även långt efter att de fem intensiva sommarveckorna har passerat slutdatumet nästa år.
När det gäller renoveringar av fastigheter, nybyggnationer och nyetableringar av företag, så är siktet ställt på minst fram till 2035. Hur många nya människor som under den tiden har flyttat in till stan och hur många som kommit hit till nordöstra delen – tja, det får vi väl se då. Om 13 år…

Text och Bild: Nina Orrvik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s